Banden Buelens & Valencijns is al meer dan 60 jaar specialist in het leveren van banden aan havenbedrijven en toeleveringsbedrijven in en rondom Antwerpen. Al van voor de tweede wereldoorlog, toen men nog schepen laadde en loste met paard en kar, leverde het bedrijf volle wielen op de kades. Sinds zijn oprichting is het bedrijf steeds meegegroeid met de modernisering van de havenactiviteiten.

Het bedrijf was oorspronkelijk gesitueerd in het stadscentrum. In 1989 koopt Marc van Bogaert, die dan al tien jaar voor de firma werkt, het bedrijf over. Omdat de havenactiviteiten zich stilaan verplaatsten naar de haven ver buiten de stad was het een strategisch juiste beslissing om Amreth over te kopen in 1995. Dit bedrijf was namelijk gesitueerd in de industriezone Luithagen midden in de Antwerpse havengebied. Dit is tot op de dag van vandaag de locatie van Banden Buelens & Valencijns. Dankzij onze centrale ligging bevinden we ons dichtbij de klanten en kunnen we een snelle levering garanderen.

Met het grootste klantenportfolio in de Antwerpse haven, is Buelens & Valencijns marktleider in industriebanden. Elk havenbedrijf kan op onze snelle leverings- en herstelservice rekenen voor banden van heel zijn voertuigenpark. Dit gaat van gewone dienstwagens tot industriĆ«le voertuigen zoals vrachtwagens, kranen, straddle carriers, vorkliften, bulldozers, stackers,… Wij bieden een oplossing voor al deze bandentypes. Onze kracht is specialisatie en innovatie. Wij beschikken over een eigen gespecialiseerd wagenpark om snelle reparaties ter plaatse uit te voeren. Ook in ons magazijn beschikken we over gespecialiseerd materiaal om herstellingen of vervangingen van banden af te handelen.

Omdat een uitstekende service de ruggengraat van het bedrijf is investeren we in hechte relaties met onze leveranciers, waaronder de grote merken Bridgestone, Michelin & Goodyear. Zo gingen we in 2010 als eerste Belgische bedrijf een intensieve relatie met Michelin aan om de klantenservice verder te optimaliseren.